С лифт до Черни връх

Публикувано от
Зареждане на …
От Витоша ски съобщават, че от 15 юни 2019 г. работят лифтове „Симеоново – Алеко“, „Витошко лале 1“ и „Витошко лале 2“. Съоръженията функционират всяка събота, неделя и в празнични дни. По този начин туристите ще могат да достигат почти до най-високата точка на Витоша – Черни връх (2290 м.н.в).

Кабинковият лифт „Симеоново – Алеко“ работи при цени на билетите – 12 лева за еднократен билет и 17 лева за отиване и връщане. 25 лева струва ползването на кабинковия и седалковите лифтове в рамките на един ден. Използването само на седалков лифт в една посока е 7 лева, а за двата лифта – „Витошко лале 1“ и „Витошко лале 2“ – 12 лева. В двете посоки цената е 17 лева. Картата за седалковите лифтове за колоездачи е 30 лева.

По този начин, и без друго пренаселената Витоша, става още по-достъпна за планинарите. Какви последствия ще има това за парка, времето ще покаже. Ако съпоставим тези цени със сумата, която би платило четиричленно семейство, качвайки се с автомобил до Алеко, няма как да не ни направи впечатление, че цените на лифта са по-неизгодни. Разбира се, безспорно предимство на въжената линия е че е далеч по-екологичен начин за придвижване.

Както и да се качвате на Черни връх – ходете с главата си.

Зареждане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.