BGMountains карта за Android

BGMountains

Как да качим планинарската карта BGMountains за ползване върху android устройство (телефон/таблет)?

1. На телефона си инсталирате приложението OruxМaps от сайта им.
2. На компютъра си сваляте img версия на BGMountains карта от тук.
3. Копирате картата на телефона в директорията за карти на Oruxmap – …\oruxmaps\mapfiles. Лошата новина е, че ако свържете телефона с компютъра чрез кабел на PC-то няма да видите папките на Oruxmap (поне при мен беше така). Решението е следното: копирате картата от компютъра на произволна папка на телефона. С помощта на File manager като този (може да се свали от Google Play) премествате картата през телефона от мястото, където сте я сложили в директория \oruxmaps\mapfiles с простото Cut/Paste. В случай, че от компютъра си виждате …\oruxmaps\mapfiles просто преместете от компютъра картата там.
4. Стартирате OruxМaps на телефона си.
5. В горния десен ъгъл има иконка наподобяваща карта – кликвате върху нея.
6. От подменюто, което ще се отвори изберете Switch map и след това OFFLINE.
7. Изберете GMAPSUPP_CYR и готово.

Забележка: По подразбиране OruxМaps първия път се стартира за работа с онлайн карта openstreetmap, което генерира интернет трафик, който трябва да имате предвид ако ползвате мобилен интернет. Същото важи и за самото теглене на OruxМaps и файл мениджъра. Разбира се ако ползвате Wi-Fi или неограничен мобилен интернет грижи нямате.

Коментари

Ще харесате и това

2 Responses

  1. 31/05/2016

    […] 1. OruxMaps Това е едно от най-добрите безплатни GPS приложения, за които можем да се сетим. Разполага с всички, необходими опции, които биха ви потрябвали в планината. Можете да ползвате, както онлайн карти, така и предварително свалени такива в img формат. Това е и една от основните причини да си го качим и ние. Чрез това приложение можете да ползвате изключително подробната планинарската карта на BGMountains на телефона си. Подробни инструкции за инсталиране можете да намерите тук. […]

  2. 14/03/2017

    […] грижи за батериите, така и от актуална информация. Oт тук може да си свалите едно от най-точните и практични […]