Хайдушките водопади

Публикувано от
Зареждане на …
След като от доста време се канехме, в събота (13 юни 2015) най-сетне ни се удаде възможност да посетим и Хайдушките водопади. Затова бързаме да ти се похвалим с няколко снимки от там.

Намират се в близост до Берковица в Западна Стара планина и са сравнително лесно достъпни. До тях се стига по полу-черен път. Казваме полу-черен, тъй като до преди 2-3 десетилетия вероятно е бил в отлично състояние, позволяващ да стигнеш с автомобил до самите водопади. Но дори и сега, с малко по-висок автомобил (както се убедихме и с очите си), като Golf например, можеш да стигнеш до водопадите. Ние избрахме да оставим колата до завод Ком в западната част на града и поехме по пътя, който се вие успоредно на реката.

Мястото е подходящо за преходи в жегата, тъй като маршрутът преминава през по-голямата си част през гора, а реката допълнително разхлажда. Разстоянието, което изминахме беше около 5 километра и ни отне малко над час.

Както можеш да се убедиш и от снимките, Хайдушките водопади са сравнително ниски (около 2-3 метра височина), но пък за сметка на това са много кокетни и красиви. По-долу можеш да откриеш и маршрута ни до там.

хайдушки водопади

хайдушки водопади

хайдушки водопади

Зареждане на …