Ски в Банско

Публикувано от
Зареждане на …

ски в банско

С наближаването на зимния сезон любителите на ските започват да организират своята почивка. Карането на ски е най-желаният спорт през зимния сезон. Те са чудесен начин да се грижим за тонуса си, да се забавляваме и да разпускаме през студените месеци. Докато караме ски тялото ни произвежда адреналин, което допълнително прави нашето преживяване интересно и запомнящо се. Карането на ски е полезно за сърцето, за мускулите, за редуциране на стреса и не на последно място – помага за бързата загуба на калории.

Къде да караме ски?

В България има няколко предпочитани дестинации за каране на ски. Ние ви препоръчваме Банско.
Банско е изключително красив през зимата. Повечето места за настаняване са в подножието на Пирин, а гледката към планината е омагьосваща. През 2009 г. Банско става домакин на кръг от световната купа по ски алпийски дисциплини за жени. Предимствата на Банско като курорт за ски почивка са много.

Ски писти

Банско разполага със 75 км разнообразни ски трасета. От тях 8 писти са за начинаещи, а 10 – за напреднали. До пистите може да се стигне с помощта на кабинков лифт, който събира до 8 души. Също така има 3 седалкови лифта. За начинаещите, Банско предлага ски и сноуборд училища, зимни лагери, ски под наем и много възможности за лесно и плавно навлизане в спорта. Ски инструкторите са квалифицирани, за да помогнат на тези, които за първи път се спускат.

Сред атракциите в Банско е възможността за нощно каране на ски. Ски сезонът е доста дълъг в Банско. Наличието на оръдие за изкуствен сняг осигурява възможност на туристите да се възползват от пистите близо 5 месеца. Всички ски писти са изключително добре поддържани и обезопасени, за да не се нарушава комфорта на спускащите.

писти в банско

Още информация за Банско ски сезона

Нощен живот

Банско предлага безброй възможности за развлечения. За любителите на нощен живот – Банско е мястото. Тук може да комбинирате своята ски почивка със забавления през нощта. Много заведения и барове в центъра на града ще ви предложат приятни моменти с близка компания и добра музика.

Настаняване

Банско предлага много възможности за настаняване спрямо вашите изисквания. Има много луксозни места – 4 и 5 звездни хотели, много близо до ски пистите, както и по-обикновени места – хижи, къщи за гости, апартаменти. Повечето хотели предлагат на своите гости, като удобство по време на техния престой, ски гардероб. Има много възможности за вашата почивка. Ако сте със семейството си – може да изберете по-отдалечен хотел от центъра на града. Ако пък искате да сте близо до нощния живот – има различни варианти за настаняване.

Повечето хотели предлагат разнообразни ценови пакети, които са доста изгодни и ще ви позволят да се възползвате максимално от престоя в Банско. Повечето хотели, които предлагат SPA процедури. С тяхна помощ ще се почувствате релаксирани и отпуснати след дългия ден на пистата.

Хранене и забавления

Банско е много населен през зимния сезон. Има много места, където може да се хапва, а цените не са много високи. От лъскавите механи до малките китни заведенийца ще усетите уюта на планината и релакса на истинската почивка. Ще се насладите на традиционни ястия от района и ще пиете вина, специално подбрани за района на Банско. Ще усетите духа на Банско, в който е вплетена традицията и историята.

За любителите на силни усещания Банско предлага възможност за наемане на моторна шейна.

Банско е прекрасен модерен курорт за вашата ски почивка. Тук ще намерите всичко, което ви е необходимо. Ако изберете Банско за ски почивка, тя ще е незабравима и изпълнена с много емоции.

Зареждане на …