Реклама в planinar.org

С предоставянето на възможност за реклама в planinar.org ние целим основно две неща. Първото и най-важно е да покажем на своята аудитория от читатели, качествени продукти, които те биха харесали и биха им били от полза. На заден план остава чистата необходимост от събирането на средства за функционирането на сайта. Парите, които събираме използваме за покриване на разходи, свързани с хостинг, домейн, награди за потребители, снимки, статии и др.

На своите рекламодатели ние предоставяме възможността за facebook реклама и за поставянето на рекламни банери, с размери, съобразени с дизайна на сайта, които са видими на всички вътрешни страници на planinar.org. Всеки, който рекламира при нас, има възможността да се възползва и от публикуването на рекламна статия, свързана със своя продукт или бранд. Рекламата при нас би била най-полезна за:

– магазини за туристическа екипировка
– хижи и хотели
– интернет сайтове и списания, чиято тематика е свързана с туризъм и планинарство
– туроператори, организиращи екскурзии и преходи в планината
– застрахователи и техни дилъри, предлагащи планински застраховки
– организации, провеждащи курсове на теми, свързани с планината
– туристически дружества и сдружения за туризъм
– организатори на състезания по ориентиране и бягане в планината
– общини и търговци, стопанисващи туристически обекти и забележителности

За да имате представа, какво ще получи срещу парите (или услугите) си един рекламодател, моля обърнете внимание на няколко статистики. За 2018 г. planinar.org е генерирал 188 558 посещения, или малко над 515 на ден (ръст от 2,61% спрямо 2017 г.). При едно посещение, средно потребителят е задържал вниманието си върху сайта за 1:33 минути (ръст 8%). Трафикът от google се е увеличил с 47% и води 76% от всички потребители на сайта. 94% от всички посетители са били от България, а преобладаващият процент от останалата част са българи, които живеят в чужбина. Най-много потребители има от София – 60%.

Съотношението мъже/жени е в полза на дамите 49/51 %. Най-силно застъпената възрастова група е 25-34 години, формираща 37% от посетителите, следвана от групата 35-44 години с 29%. Най-голяма ни гордост е facebook страницата Български планинар, която събира общност от над 21 000 души, наши приятели, които обичат планината и туризма.

От възможността за реклама в planinar.org вече се възползваха:
bgtrekking.com
Хижа и къмпинг Беклемето
МиКмагазин.ком
Иновативен продукт връхна дреха (парка)
Хотел Лъки Банско
Апартхотел Елит 2
Дом Първанови
destinacii.bg
vaucherite.bg
izgodnipochivki.bg и други

При необходимост, можем да предоставим и допълнителна информация за нашата аудитория при спазване изискванията на Закона за защита на личните данни. За всички въпроси, свързани с рекламата в planinar.org можете да се обръщате към

Радослав Зарков
E-mail radoslav@planinar.org
Skype radoslav.zarkov
Лично съобщение на facebook страницата на Български планинар