Реклама в planinar.org

С предоставянето на възможност за реклама в planinar.org ние целим основно две неща. Първото и най-важно е да покажем на своята аудитория от читатели, качествени продукти, които те биха харесали и биха им били от полза. На заден план остава чистата необходимост от събирането на средства за функционирането на сайта. Парите, които събираме използваме за покриване на разходи, свързани с хостинг, домейн, награди за потребители, снимки, статии и др.

На своите рекламодатели ние предоставяме възможността за facebook реклама и за поставянето на рекламни банери, с размери, съобразени с дизайна на сайта, които са видими на всички вътрешни страници на planinar.org. Всеки, който рекламира при нас, има възможността да се възползва и от публикуването на рекламна статия, свързана със своя продукт или бранд.

Рекламата при нас би била най-полезна за:

  • магазини за туристическа екипировка
  • хижи и хотели
  • интернет сайтове и списания, чиято тематика е свързана с туризъм и планинарство
  • туроператори, организиращи екскурзии и преходи в планината
  • застрахователи и техни дилъри, предлагащи планински застраховки
  • организации, провеждащи курсове на теми, свързани с планината
  • туристически дружества и сдружения за туризъм
  • организатори на състезания по ориентиране и бягане в планината
  • общини и търговци, стопанисващи туристически обекти и забележителности

За да имате представа, какво ще получи срещу парите (или услугите) си един рекламодател, моля обърнете внимание на няколко статистики.
За 2016 г. planinar.org е генерирал 182 400 посещения, или средно почти по 500 на ден (ръст от 79% спрямо 2015 г.). При едно посещение, средно потребителят е прочел 2.2 статии (ръст 9%) и е задържал вниманието си върху сайта за 1:19 минути (ръст 5%). Трафикът от google се е увеличил със 162%, а от социалните мрежи със 71%.

90% от всички посетители са били от България, а преобладаващият процент от останалата част са българи, които живеят в чужбина. Най-много потребители има от София – 51%. Съотношението мъже/жени е в полза на дамите 45/55 %. Най-силно застъпената възрастова група е 25-34 години, формираща 32% от посетителите, следвана от групата 35-44 години с 31%.

Най-голяма ни гордост е facebook страницата Български планинар, която събира общност от над 17 000 души, наши приятели, които обичат планината и туризма. Всеки ден тя се увеличава с около 30 души и публикациите в нея достигат средно до аудитория от над 8 000 планинари ежедневно.

От възможността за реклама в planinar.org вече се възползваха:

При необходимост, можем да предоставим и допълнителна информация за нашата аудитория при спазване изискванията на Закона за защита на личните данни. За всички въпроси, свързани с рекламата в planinar.org можете да се обръщате към

Радослав Зарков
Телефон 0878 444 216
E-mail radoslav@planinar.org
Skype radoslav.zarkov
Лично съобщение на facebook страницата на Български планинар

Коментари