По следите на Розетата (игра)

Публикувано от
Зареждане на …

Розета

На територията на България, на общодостъпно място, сме скрили тази Розета. Тя е поставена в малко пластмасово кълбо, което да я предпазва от прищевките на времето. Ние от planinar.org те предизвикваме да се впуснеш в търсенето и да се опиташ да я откриеш преди всички останали. Не си чувал за Розетата от Плиска? Прoвери ТУК.

Правилата на играта

1. За да откриеш целта, ние ще ти помогнем, като ти дадем точни географски координати (дължина и ширина). За да бъде играта интересна, ние всъщност няма да ти дадем самите координати, а ще ги маскираме под следната форма АБ.ВГДЕЖ за ширина и ЗИ.ЙКЛМН за дължина.
2. Всеки ден от тук нататък, ние ще ти задаваме различни задачи и указания, които ще ти помогнат да замениш тези главни букви с цифри. Така, след като заместиш всички букви ще получиш точните координати на Розетата. Разбира се, за да изпревариш останалите, търсенето ти може да започне и преди да си събрал всички цифри, което пък ще го направи по-трудно.
3. Указанията за намирането на цифрите ще получаваш тук, ден след ден. Няма точен час, така че проверявай от време на време. Последните указания ще получиш на 24/06/2016.
4. Ако не искаш другите да те изпреварят, не споделяй това, което си открил до момента.
5. Намериш ли Розетата пръв, молим те да ни пратиш няколко снимки, които да показват къде си я намерил, както и координатите на e-mail radoslav@planinar.org, за да те поздравим и да обявим края на играта.

Нека играта да започне

За да знаеш все пак, какво точно търсиш, по-долу има няколко снимки, които показват точно как сме скрили Розетата. Тъй като дните за горещи, в топката сме оставили съвсем скромна сума, която би трябвало да ти стигне за разхлаждаща напитка в близката хижа. НАЧАЛО 20 юни 2016, 18:15 часа! В този ден и час има само един човек знае точното местоположение и той не участва в състезанието.

Координати на Розетата

Северна ширина АБ.ВГДЕЖ
Източна дължина ЗИ.ЙКЛМН

Указания за намиране

20/06/2016
1. В координатите има една нула и тя не е в края.
2. А и З умишлено няма да споменаваме, тъй като се подразбират от условието на играта.
3. В ще намериш, ако се разровиш из planinar.org.

21/06/2016
Разстоянието между хижа Дерменка и хижа Добрила ПО ПРАВА ЛИНИЯ e приблизително Г километра.

22/06/2016
1. В радиус от 1 километър около скалния феномен Чудните мостове в Родопите има Д на брой хижи.
2. Връх Тумба се намира на място, където се събират границите между Л на брой държави.

23/06/2016
1. Пощенският код на град в България, който носи името на планината до себе си е ЕЖЛЙ.

2. Върхът вдясно е висок ЕКДЙ метра и ако от него извадим В остава ДКМН.

24/06/2016
Последното указание е, че Б=И. В очакване сме на победителя…

25/06/2016, 18:00 ч.
КРАЙ НА ИГРАТА! Поздравления за Александра и Катя Богданлийски, които намериха Розетата на връх Малък Ком с координати 43.17226, 23.08319! Честито!
Благодарим и на всички, които се включиха в търсенето! Ако игрите ви допадат може пак да скрием нещо 🙂

IMAG0521

3

IMAG0522

Зареждане на …