Изкачване на Черни връх с дете на 4 години

Публикувано от
Зареждане на …
След като времето най-после придоби обичайните си за сезона параметри беше време за станалото вече традиционното ежегодно изкачване на Черни връх. Този път изкачването беше по-специално, защото се бях зарекъл, че няма да бъде с обичайната група, а с жена ми и 4 годишния ми син. И докато с госпожата вече имах опит от съвместното ни катерене по склоновете на Ком две години по-рано, то за малкия имах известни притеснения дали ще успеем да стигне до върха. За щастие се оказахме добър екип и къде ходейки, къде носен на гръб малкия Виктор успя да стигне до върха без особени проблеми и вече може да се похвали, че е изкачил Черни връх едва на 4 години от хижа Алеко.

Обичайните глезотии, характерни за всяко дете на тази възраст сякаш бяха по-малко от друг път и в крайна сметка за моя радост, макар и малко по-бавно от обичайното, но определено по-бързо отколкото бях очаквал тримата бяхме на върха. Традиционно за този връх в съботен ден имаше страшно много хора. Кой увит до уши за да не изгори от слънцето, кой по бански, кой както решил да тръгне по джапанки. С една дума навалица. Най-силно усетихме това, като видяхме, че опашката за бира, боб и други подкрепителни храни и напитки, които се продават в метеорологичната станция започва още от входа й. Но човек като е жаден нищо не може да го откаже от студената биричка, било то и половин часовата опашка.

В крайна сметка беше много забавно и прекарахме наистина една приятна събота в планината. Е, не минахме и без изгаряния тук там, въпреки крема, който ползвахме, но това да е кусурът. Как си прекарахме на Черни връх можете да видите и от снимките, а маршрутът по който се качихме и слязохме е показан на картата най-долу. Той е лек и е подходящ за малки деца и определено е чудесно начало, за да ги запалите по планинарството.

Хижа Алеко

До хижа Алеко

Мост без река

Мост без река 2

Малък турист

Дии конче

Незабравки

Река по Черни връх

На Черни връх

На Черни връх

Незабравки

На Черни връх

Оммм

Паметник на Алеко

Паметник на Алеко

Паметник на Алеко

Зареждане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.