Изкачване на Мусала през връх Алеко

Публикувано от
Зареждане на …
По това време на годината (15 август) към връх Мусала поемат повече хора от решилите да се разходят по Витошка в София. Затова избрахме за изкачването му един малко по-непопулярен маршрут – от хижа Ястребец през връх Алеко (2717 м.). Цифром и словом по този маршрут бяхме четирима ентусиасти. И по-добре, защото долу в ниското по обичайния път през хижа Мусала имаше стотици туристи.

За мен пътят, който избрахме веднага стана предпочитан за бъдещите изкачвания. Гледката и в дясно и в ляво си заслужава на 100 % всяко неудобство, което изпитахме от каменистия път. Ако решиш да поемеш по този маршрут забрави за джапанките и маратонките. Нужни са ти туристически обувки с дебели подметки. Бъди и внимателен за подхлъзвания. Поради стръмните наклони, една невнимателна крачка може да ти коства много.

Надявам се, че снимките ни ще те запалят да опиташ и ти този добър вариант за изкачване връх Мусала. По-долу ще намериш и GPS трак, който да заредиш на устройството си за по-добра ориентация. Маркировка по този маршрут няма, но съвестни туристи за направили малки пирамидки от камъни, които ако следваш няма да имаш проблеми.

Благодарности на Наследството на България за добрата компания!

Зареждане на …