Дупката в нашата свобода

Публикувано от
Зареждане на …

знаме

Вероятно всеки от нас поне веднъж си е задавал въпроса – защо живеем зле? Защо България, страна със славна история и прекрасна природа, е територия, заключена зад граници, между които хората пребивават (трудно намирам по-точна дума) бедно? Толкова ли е трудно да живеем нормално? Толкова ли е трудно да правим нещата по правилния начин, толкова много ли коства това? Явно!

Защо (ви) задавам тези реторични въпроси? Въпроси, които всеки от нас си е задавал поне веднъж и им е отговарял сам, най-често по един и същи начин – защото политиците са корумпирани лапачи, които мислят само за себе си и не ги е грижа за онези, които са ги изпратили там. Винаги ТЕ са виновни, ТЕ ни ограбват и унижават, докато НИЕ сме просто жертви на обстоятелствата.

НИЕ винаги правим нещата по правилния начин, докато ТЕ са виновни за всичко. НИЕ, редовите граждани никога не отнемаме предимство, когато шофираме и винаги даваме мигач. Не се пререждаме на опашката в магазина или пред кабинета на личния лекар. Не черпим КАТаджиитте, защото не се налага – та ние никога не минаваме на червено и не превишаваме скоростта, а като пресичаме винаги го правим изрядно – на пешеходна пътека и през подлезите.

Всеки от нас винаги плаща на време данъците си и здравните си осигуровки, а ако някога му се налага да плаща допълнително за здравни услуги или за нещо, което се осигурява от държавната администрация, то това е защото бюджета, определен от ТЯХ е твърде недостатъчен, защото ТЕ са го окрали.

НИЕ винаги изхвърляме боклуците си на определените за това места и никога през прозореца. Никога през терасата и никога от автомобила, който караме. НИЕ никога не плюем по улиците. Никога не водим битка за последното място в градския транспорт, поздравяваме учтиво съседите си, когато се разминаваме с тях във входа и им помагаме, когато имат нужда. А ТЕ, никога не го правят. ТЕ, властимащите, гледат само себе си и роднините си. Само веднъж да се доберат до властта и правят какви ли не машинации, да уредят деца, роднини и приятели. ТЕ! Никога НИЕ.

Преди време реших да окача Българското Знаме на терасата си. Дали заради някакъв патриотизъм, дали защото исках да направя нещо, дори толкова малко за страната си или просто защото ми харесва да го гледам как вятърът го развява. Днес МОЕТО Знаме получи дупка. Причината за това е цигара, която полетя от горния апартамент, хвърлена от някой от НАС… Случайно или не, прогорен е белият цвят – символът на НАШАТА свобода!

Зареждане на …