До връх Мальовица

Публикувано от
Зареждане на …
Да се разказва за връх Мальовица (2729 м.) е донякъде безпредметно. Няма как с човешка реч, била тя на който и да е език, да се предаде на слушателя и частица от това, което само очите биха могли да възприемат. Картините, които можете да видите, поемайки от хижа Мальовица към едноименния връх са толкова величествени, че след като им се насладите ще ви се прииска да ги гледате пак и пак.

С ясното съзнание, че всеки трябва да види всичко това на живо, поне веднъж през живота си, публикуваме тук едно видео от нашия преход от хижа Мальовица до връх Мальовица. Пътят отнема около 3 часа, като преминава през две сравнително равни тераси, Еленино езеро, за да ви изведе накрая на билото, откъдето се откриват обзорни гледки във всички посоки. GPS трак на маршрута можете да свалите от тук. Приятно гледане.

Забележка: Към 03.07.2016 г. условията в хижа Мальовица са повече от добри. Цената на леглото е 12 лева. Стаите на първия етаж са ремонтирани, като тече ремонт и на втория етаж. Предлага се храна на нормални цени – скара, супи, салати, закуски и др. Общи впечатления – много добри.

Зареждане на …