Доброволчески дейности в Тетевенския Балкан

Публикувано от
Зареждане на …
Ние в planinar.org обичаме да казваме, че „държавата, това сме всички ние“. Колкото по-рано осъзнаем, че няма кой да дойде „да ни оправи“ и се впрегнем, всеки според възможностите си да подобрим живота си във всяко едно отношение, толкова по-добре.

Днес ще ви покажем един светъл пример, в лицето на Николай Ненков от Тетевен и неговият начин да бъде полезен за своя роден край. Ето какво казва той.

От малко повече от две години се опитвам да възстановя туристически местенца (кътчета за отдих) в родния ми град Тетевен, заедно с няколко мои приятели. Да, трудно е, има спънки. И да, градът има огромен потенциал да се развива като Зелен Град. Заедно, на доброволчески принцип, събираме средства и действаме по различни обекти. Имам амбицията и желанието в родния ми град, туризмът да се развива и да има устойчивост. Живея в София, но това не пречи на тази инициатива. Правя го защото ми е кеф и мога.

А посланието на Ники към всички нас е следното:

Нека хората да не забравят родното място, да го обичат и пазят.

Разгледайте галерията и ще се убедите в резултатите от труда на тези местни родолюбци. А ако Тетевен е и ваше любимо място за туризъм и желаете да се включите в някоя от бъдещите доброволчески инициативи, свържете се с Николай във facebook, защото както казва той – заедно можем повече.

Зареждане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.