В търсене на … (игра)

Публикувано от
Зареждане на …

в търсене на

След като първата ни игра с търсенето на значката вече е зад гърба ни, време е да дадем старт на следващото предизвикателство.

Както и миналия път, на територията на България, на общодостъпно място, сме скрили този малък карабинер. Ние от planinar.org ще се радваме, ако отново се впуснеш в търсенето и се опиташ да го откриеш преди всички останали.

Правилата на играта са почти същите

1. За да откриеш целта, ние ще ти помогнем, като ти дадем точни географски координати (дължина и ширина). За да бъде играта интересна, ние всъщност няма да ти дадем самите координати, а ще ги маскираме под следната форма АБ.ВГДЕЖ за ширина и ЗИ.ЙКЛМН за дължина.
2. Всеки ден от тук нататък, ние ще ти задаваме различни задачи и указания, които ще ти помогнат да замениш тези главни букви с цифри. Така, след като заместиш всички букви ще получиш точните координати на карабинера. Разбира се, за да изпревариш останалите, търсенето ти може да започне и преди да си събрал всички цифри, което пък ще направи търсенето ти по-трудно.
3. Указанията за намирането на цифрите ще получаваш тук, ден след ден. Няма точен час, така че проверявай от време на време. Последните указания ще получиш на 02/03/2016.
4. Ако не искаш другите да те изпреварят, не споделяй това, което си открил до момента.
5. Намериш ли карабинера пръв, молим те да ни пратиш няколко снимки, които да показват къде си го намерил, както и координатите на e-mail radoslav@planinar.org, за да те поздравим и за да обявим края на играта.

Защо карабинер?

А защо не?! Тази игра не е за голяма награда (някой ден може и да е), а за символична. Важни са любовта към планината, откривателският дух и волята за победа.

Нека играта да започне

За да знаеш все пак, какво точно търсиш, по-долу има няколко снимки, които показват точно как сме скрили карабинера. НАЧАЛО 27 февруари 2016, 20:55 часа! В този ден и час има само двама души, които знаят точното местоположение и никой от тях не участва в състезанието.

Координати на карабинера

Северна ширина АБ.ВГДЕЖ
Източна дължина ЗИ.ЙКЛМН

Указания за намиране

27/02/2016
1. В координатите има две нули и те не са в края.
2. А и З умишлено няма да споменаваме, защото са повече от ясни.
3. Б ще намериш, ако се разровиш из planinar.org.

28/02/2016
Зададе се облак темен
откъм гора, от Балкана;
дали ще е дъждец дребен,
или ще е буря страшна?

Тези думи са написани от виден българин, чието име днес се носи гордо от един от най-високите ни върхове. Висок е цели е 2И7Д метра.

29/02/2016
Върхът, който търсим днес е лесно достъпен. Подходите към него са по улеите на южните му склонове без пътека откъм Газейския циркус, през Юленския циркус и от циркус Десилиш откъм Плешивото езеро. Върхът и околностите му се намират в границите на защитената територия на резерват Юлен в Национален парк Пирин. Този връх е висок 275Й метра.

01/03/2016
1. Някаква си англичанка била казала, че искърската линия била строена от поети. Кой знай! Не желае ли тази англичанка да седне в един трен с тези поети и с нашите железопътни управници и след един тридневен дъжд да се поразходи назад-напред между станцията Елисейна и 26-й километър? Аз бих й препоръчал за всеки случай да си приготви завещанието…

Думите са написани от много важен човек за туризма в България. На негово име в Рила е кръстен връх, висок 27ЕГ метра.

2. Христо Проданов е -тият човек в света, изкачил Еверест без кислороден апарат.

02/03/2016
Някога хижата се е казвала Сталин, а днес името ѝ е далеч по-достойно за нея. Намира се на 2ЛНЖ метра надморска височина.

Повече указания няма да има. Вече разполагаш с всичко необходимо за да стигнеш до нашето „съкровище“. Успех!

10/03/2016 КРАЙ НА ИГРАТА. Карабинерът вече е открит от Росен Минков! Поздравления!

Зареждане на …