Връх Камен дел

Публикувано от
Зареждане на …
Маршрутът, който ще ви покажем днес определено не е никакво предизвикателство за опитните планинари. Предупреждаваме от рано. Това му е и хубавото на планинарството – то е за всеки. В опит да накараме повече хора да обикнат планината, ще спрем вниманието ви на връх Камен дел на Витоша.

Той е изключително лесен за изкачване от хотел Морени. Върви се около 3.6 км. в едната посока, а общо средният наклон е почти минимален за тази дължина. Това прави върха, много подходящ за прохождащи планинари от невръстна възраст. Става и ако не разполагате с много време, а все пак сте решили да се разходите. Гледките от върха (както можете да се убедите и от снимките) са великолепни и карат погледа да играе от хълм на хълм, а софиянци неизбежно ще потърсят, къде е домът им. Цялата столица се вижда като на длан.

Достъпът до началната точна на този маршрут е много лесен. Има вариант да се качите с кабинковя лифт Симеоново до последната станция на хижа Алеко, да се качите с кола през Драгалевци или да ползвате автобус 66 от Зоопарка до хотел Морени. Лесният достъп и почти равния профил, правят маршрута понякога доста населен с туристи.

Ето как го видхяме ние на 16 април 2016 г.

« 1 на 2 »

Зареждане на …