Българско планинарче на 4

Публикувано от
Зареждане на …
Ей, така неусетно, покрай другите неща, нашият planinar.org проходи и вече е на 4 годинки. Нашият – моят и вашият. Защото за краткия си път беше четен от над 380 000 души и се сприятели с почти 21 000 планинари в социалните мрежи.

За това време си игра с много неща. Като всяко малко дете, това планинарче подхващаше едно и понякога го оставяше за да се захване с друго. Но през цялото време не преставаше да обича планините. Правеше малките си неуверени крачки по пътеки и поляни, изкачваше върхове и снимаше ли, снимаше. За да ви зарази с първичната си детска обич към високото и красивото в България.

Благодарим ви, че си поиграхте с това детенце, за да направите детството му весело и незабравимо. Бъдете негов другар и занапред. Отбивайте се под прозореца му, за да го повикате за игра, по онзи старомоден начин.

С годините той ще пораства, ще става по-добър, по-бърз и по-силен. Неизбродените пътеки ще стават все по-малко и по-малко. За да дойде един ден, когато ще го срещнете в любимата му стара хижа, вече в премяната на един млад старец, която ходът на времето му е облякъл. Ще му кажете „Добър ден“, а в отговор той ще подхване някоя от своите истории на граница между истината и несбъднатата мечта.

След края на разказа, ще му напомните за онзи път, когато сте вървели заедно нагоре към поредния неизкачен връх. Той ще наклони глава в опит да си спомни, после ще се усмихне, очите ще понатежат от придошлите, като планински ручей сълзи и ще ви подаде ръка за поздрав.

Един живот изпълнен с приключения. Да го живеем заедно!

Български планинар

Зареждане на …