Атанас Скатов пристигна в базовия лагер

Публикувано от
Зареждане на …

Скатов

Сливенския алпинист Атанас Скатов вече се е установил в базовия лагер намиращ се на 4240 м. в подножието на връх Анапурна. Експедицията се е установила там на 16.03.2016 след като е превозена с хеликоптер от Татопани, Непал.

В международната експедицията има още 21 члена и 9 шерпи. В състава на експедицията е и група испанци начело с Карлос Сурия, с които Скатов ще продължи за следващо изкачване към връх Дхаулагири.

„Времето за сега е студено и вали сняг. Температурите на базов лагер достигат -7 градуса през нощта. Чувствам се добре и започвам да се аклиматизирам. Очертава се една много студена експедиция.“ предаде по телефона Д-р Скатов. В експедицията участва и друг българин Боян Петров. Двамата очакват да атакуват върха около средата на април когато климатичните условия го позволят.

Ат. СкатовНа родна земя започва кампания #SkatovNoLimits, в която могат да участват всички. ТУК можете да следите местоположението на Д-р Атанас Скатов в реално време. Той е първият веган изкачил се на връх Еверест 2014 г. и връх Манаслу 2015 г. Изкачването на връх Анапурна е част от проекта му за изкачване на всички осемхилядници на планетата като веган за възможно най-кратко време.

SPEEDx14x8000xVEGAN

Зареждане на …