Аксесоари за преходи в планината

Публикувано от
Зареждане на …

аксесоари за преходи в планината

Както знаете, за разходка в планината трябва да се екипирате доста добре, защото това не е разходка до магазина за хляб. Трябва да бъдете подготвени за всякакви ситуации, а правилната подготовка се състои в правилните аксесоари. Какви обаче биха могли да бъдат аксесоарите за планина?

Раницата е най-главния. Тя трябва да може да събира колкото се може повече и да е здрава, изработена от качествени материали. Не се препоръчва да е огромна, защото когато я напълните, определено може да тежи повече от вас, а ако възнамерявате да вървите дълго, то това, ще се отрази на гърба ви.

Ако възнамерявате да спите там (много вероятно) знаете, че ви трябва спален чувал. Не се опитвайте да взимате две одеяла и да спите между тях. Може да не са ви достатъчни, да ви налазят буболечките, да се разкъсат и прочие. По-добре си вземете един спален чувал и ще знаете, че ще сте на топло и спокойно. Със сигурност, ще запалите един огън, много вероятно е някой да има запалка, но за всеки случай си вземете кремък. Не се знае какво може да се случи. Високите обувки са задължителни. Забравете да ходите в гората с кецове, платненки и нещо подобно. Ако не искате раздрани крака, задължително си вземете високи и здрави обувки.

Сгъваемите столчета са предпочитани, за да не търсите студени камъни и гнили дънери. Не струват много, а и се сгъват приятно и не заемат място и пак могат да издържат теглото ви.
Фенер. Това е задължително за всеки нощен поход. Макар да имате огън, няма да можете да се разходите с горяща пръчка в ръка из гората. Размера може вие да го изберете, но гледайте да не е джобното фенерче от вкъщи. Макар малки и компактни, тяхната светлина пак си е малка. Вземете някой по-голям, за да ви е по-сигурно и да знаете, че няма да ви паднат бързо батериите.

Добре, разбрахме какво трябва да е отвън, да не забравите и топлите дрехи с много джобове за много полезни дреболии! В раницата е добре да съберете колкото се може повече неща. В зависимост от това, колко време, ще прекарате навън, вземете минимално количество дрехи. Понеже сте навън и нямате достъп до други дрехи или шкафове, в който да ги прибирате, пресметнете си колко точно, ще ви трябват, защото най-малкото е, да не носите допълнителни дрехи. Отново, когато знаете колко време, ще сте навън, може да вземете и някой прибори — тенджера за готвене, малък газов котлон, по-голяма пътека за сядане или нещо такова. Друг полезен аксесоар за планина, би могъл да е една пътека за сядане от тези като за йога за жени. Те са от дунапрен и няма толкова лесно да се скъсат или изцапат.

Ако сте взели и палатка, тогава имате два варианта — или в раницата или в ръката. Според това колко е голяма палатката, може да я поставите и в раницата, за да не са ви пълни ръцете. Ако сте пресметнали добре и багажа в раницата, ще си спестите и мястото. Става дума за новите палатки, които са изработени от по-тънък материал, а не за старите брезентови. Те са тежки и заемат повече място.

Ако, ще ходите на излет в планината, задължително вижте за колко време, ще сте там, за да можете правилно да пресметнете колко багаж, ще ви е нужен.

Jenata.info – Мястото за всяка жена.

Зареждане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.